طراحی داخلی گروهی از کارهای مختلف را توصیف می‌کند که در عین حالی که مرتبط با پروژه می‌باشد مرتبط با تبدیل آن به تنظیمات مؤثر برای طیف وسیعی از فعالیت‌های انسانی استطراح داخلی کسی است که چنین پروژه‌هایی را برنامه‌ریزی، هماهنگ و مدیریت کند. طراحی داخلی حرفه‌ای چند بعدی است که شامل توسعه مفهومی، ارتباط با ذینفعان پروژه و مدیریت و اجرای طرح است.

در لغت‌نامه ی وبستر، طراحی داخلی چنین تعریف شده‌است: «هنر یا عمل برنامه‌ریزی و نظارت بر طراحی و اجرای معماری داخلی و مبلمان»

تاریخچه حرفه‌ای طراحی داخلی

در گذشته، فضای داخلی به‌طور غریزی به عنوان بخشی از پروسه ساختمان قرار داده می‌شد. حرفه طراحی داخلی نتیجه‌ای از توسعه جامعه و معماری پیچیده‌ای شده‌است که ناشی از توسعه فرایندهای صنعتی است. پیگیری استفاده مؤثر از فضا، کاربر رفاه و طراحی عملکردی به توسعه حرفه‌ای طراحی داخلی معاصر کمک کرده‌است؛ و این چنین

دکوراتور داخلی ساختمان و طراح داخلی

حرفه طراحی داخلی به وضوح تعریف نشده و پروژه‌های انجام شده توسط یک طراح داخلی به‌طور گسترده‌ای متفاوت است. عباراتی مانند دکوراتور و طراح اغلب مترادف استفاده می‌شود. با این حال، تمایز میان اصطلاحات وجود دارد.

دکوراتور داخلی

واژه دکوراتور داخلی در اواخر قرن نوزدهم اوایل قرن بیستم پدید آمده‌است. به آن دسته از دست‌اندرکاران گویند که که در تنظیم داخلی در سبک‌های مختلف تخصص دارد. در این متن سبک اشاره به یک ترکیب بندی بر اساس یک تصویر از یک ایده خاص، زمان، مکان، و غیره به عنوان مثال: ویکتوریا، گرجستان، دکو، هنر مدرن، و غیره دارد. اصطلاح دکوراتور داخلی نیز نشان می‌دهد تمرکز بر جنبه‌های زینتی و متحرک از داخل کابین، مانند رنگ، مبلمان، مبلمان قالب‌گیری‌های و قاب سازی، طراحی دارد.

 سبک‌های طراحی داخلی

در طراحی داخلی سبک‌های مختلفی وجود دارد که هر کدام مواد استفاده شونده خاص خود را دارند

·         سبک مدرن

·         کلاسیک

·         مینیمال

·         روستیک

·         سبک ژاپنی

·         سبک چینی

·         سبک سنتی ایرانی (رایج در دوران قاجار)

·         سبک مدیترانه ای

 

مقاله مرتبط:دکوراسیون داخلی منزل چه فرقی با طراحی داخلی دارد؟

دکوراتورهای طراح داخلی ساختمان اولیه دیگر:

·         سیبیل کولفکس

·         دراپر دوروتی

·         پیر فرانسوا لئونارد فن تاین

·         سیری موآم

·         السی دی ولف

بسیاری از طراحان داخلی مشهور قرن بیستم هیچ دوره تخصصی ندیدند. خواهر پریشی، دنینگ رابرت و وینسنت فورکید، جویس کری، ویرسلر کلی، استفان بودین، جفری ژرژ، امیلیو تری، کارلوس د بستیگویی، پتروزینو نینا، مونگیاردینو لورنزو، بلبل دیوید هیکس، کریس وولز و بسیاری دیگر از نوآوران روند تنظیم جهان در طراحی و دکوراسیون بودند.

نکات دکوراسیونی خانه های کوچک

خانه های کوچک ارمغان زندگی مدرن امروز است که ممکن است حسرت خیلی چیزها را به دل شما بگذارد. داشتن اطلاعاتی درباره شکل طراحی و چیدمان فضای خانه می تواند کمک زیادی به شما بکند.خانه های کوچک با توجه به کوچک شدن فضای خانه ها در این روزها، همه ما به دنبال نکته هایی از دکوراسیون داخلی هستیم که با استفاده از آنها بتوانیم محیط اتاق های کوچک خانه را بزرگ تر از آنچه که هستند نشان دهیم. برداشتی که از فضا داریم، همیشه برایمان تعریفی نسبی دارد، اما اگر کوچک و تنگ بودن اتاق ها واقعا آزارتان می دهد و می خواهید احساس بهتری را تجربه کنید، باید حتما دکوراسیون خانه را به شکلی هوشمندانه تر و کاربردی تر انجام دهید.

خانه های کوچک

چیدمان خانه های کوچک

اگر دل تان می خواهد بهترین استفاده را از فضای خانه کوچک تان داشته باشید باید برای خرید و البته چیدمان وسایل آن نکته هایی را بدانید. نکته هایی که خانه کوچک شما را دلباز و دوست داشتنی می کند.

با استفاده از ایده هایی که در ادامه این مطلب ارائه خواهیم کرد، می توانید تجربه بسیاری بهتری از دکوراسیون منزل کسب نمایید. حتی اگر اتاق های مختلفی در خانه داشته باشید، و فضای کافی به منظور نگهداری از وسایل و لوازم مختلف خانه در اختیار داشته باشید، هم می توانید این نکات را بخوانید و تا حد زیادی محیط خانه را مرتب تر از آنچه که هست نگاه دارید.

 میزهای دایره ای

در صورتی که به دنبال خرید میزهای اتاق نشیمن یا اتاق پذیرایی هستید، سعی کنید از میزهای دایره ای استفاده کنید. این نوع میزها به واسطه لبه های گردی که دارند، می توانند فضای بیشتری از اتاق را در اطراف خودشان در اختیارتان قرار دهند. شکل دایره ای این نوع میزها دسترسی بهتری برایتان ایجاد می کند و از آنجا که پایه این نوع میزها معمولا در وسط آنها قرار دارد، فضای کمتری از کف اتاق را می پوشاند.

همچنین با استفاده از میزهای دایره ای، تعداد افراد بیشتری می توانند دور آن بنشینند و برای پذیرایی، انجام بازی ها، و دور هم نشینی ها مناسب هستند. اگر همچنان به کارگیری میزهای مکعبی را ترجیح می دهید، بهتر است از میزهایی استفاده کنید که دارای قفسه یا کشوهایی در اطراف خود هستند و بخشی از وسایل ریز و درشت اتاق را در خود جای می دهند.

 استفاده از فضاهای دور از دسترس

فضاهای پنهانی که بالای درهای اتاق ها، و بالای کابینت های آشپزخانه ها وجود دارند، محیط مناسبی برای تعبیه قفسه ها، کمدها و طبقات مختلف می باشند. استفاده از قفسه های باز در اتاق ها، بسیار کاربردی و شیک خواهد بود و می تواند به عنوان کتابخانه هایی از کف تا سقف اتاق، برای قرار دادن کتاب ها، وسایل تزئینی و کلکسیونی ساخته شوند.

همچنین اگر می خواهید فضای اتاق را به دو بخش مجزا تقسیم کنید، و در یک طرف آن برای خودتان پرایوسی بیشتری ایجاد نمایید، می توانید از قفسه کتاب ها استفاده کنید و به این ترتیب از کاربری دوگانه آنها سود ببرید. به این ترتییب علاوه بر آنکه حجم زیادی از کتاب ها و وسایل را در این قفسه ها جای خواهید داد، می توانید اتاق را نیز به بخش های مجزا تفکیک کنید.

دکوراسیون خانه های کوچک ایرانی

 پرده ها و دراپه هایی که از سقف آویزان می شوند و تا کف اتاق امتداد دارند نیز می توانند کاربردی هوشمندانه از ارتفاع اتاق ها باشند. حتی اگر در اتاق مورد نظرتان پنجره ای وجود نداشته باشد، می توانید با نصب یک پرده دکوری با طراحی زیبا، جلوه بصری بسیار مناسبی ایجاد کنید. رعایت این نکته در طراحی دکوراسیون می تواند با به وجود آوردن دید بالا به پایین، وسعت اتاق را تا حد زیادی گسترش دهد و برای محیط های کوچک بسیار ایده آل باشد.

 کاربری دوگانه

اگر بتوانید از برخی فضاها و وسایل به کار رفته در اتاق، استفاده ای دوگانه داشته باشید، بسیار بهتر است. به عنوان نمونه، اگر به اتاق خواب بیشتری در خانه نیاز دارید، به جای استفاده از مبل های حجیم، بزرگ، زشت و ناراحت، از کاناپه های راحتی استفاده کنید و اتاق نشیمن خانه را تبدیل به محیطی راحت بای مهمان ها نمایید تا در مواقع ضروری بتوانند روی آنها به استراحت نیز بپردازند.

همچنین اگر بخشی از زیر پله خانه بدون استفاده مانده است می توانید از فضای آن برای قرار دادن ماشین لباسشویی و تعبیه یک دستشویی کوچک استفاده کنید؛ یا یک میز کار کوچک برای خودتان یا بچه هایتان، در کنار ماشین لباسشویی قرار دهید. هر کدام از بخش های خانه می تواند چنین کاربری های ساده اما چند گانه ای داشته باشد که با هوشمندی می توانید انتخابشان نمایید.

 توجه بیشتر به دیوارها

میزهای کنار تخت، یا هر نوع میزی که در کنار دیوارها قرار داده می شوند و بدون کاربردی مفید، صرفا به محلی برای انباشت وسایل و نامرتب شدن اتاق تبدیل می شوند، را کنار بگذارید. به جای استفاده از چراغ های رومیزی از چراغ های دیواری استفاده کنید. همچنین می توانید تاقچه های کوچکی در کنار تخت خوابتان و روی دیوار تعبیه کنید، و وسایل الکترونیکی کوچک یا دیگر لوازمتان را روی آنها قرار دهید تا نیازی به میزهای دست و پا گیر نداشته باشید.

تا جایی که می توانید قفسه ها و کمدهای دیواری را جایگزین اثاثیه بزرگ اتاق کنید. در ضمن یک آینه با اندازه مناسب هم روی دیوار اتاق نصب کنید تا فضای آن را بزرگ تر نشان دهید. همچنین این آینه ها باعث می شوند که با بازتاب نور در اتاق، محیط روشن تری داشته باشید. بنابراین حتی اگر فضای کافی برای نصب آینه در اتاق ندارید، روی سطح کنسول، قفسه کتاب، یا کمدها نیز می توانید آنها را نصب کنید و از مزایایی که برایتان ایجاد می کنند بهره مند شوید.

 مبلمان بزرگ

با وجود آنکه با تاکید بر کوچک بودن فضاهای خانه، نکاتی برای بزرگ تر نشان دادن آنها ارائه می کنیم، اما استفاده از لوازم و مبلمان بزرگ هم می تواند تا حد زیادی به استفاده بهینه از محیط محدود اتاق ها کمک کند. به عنوان مثال به جای استفاده از تعداد زیادی مبل های تک نفره کوچک می توانید از یک مبل راحتی یک تکه با طراحی مناسب برای اتاق مورد نظرتان بهره ببرید. به این ترتیب فضای اتاق مرتب تر نشان داده می شود و از شلوغی بی مورد فضا، به واسطه مبل ها و صندلی های کوچک و متعدد جلوگیری خواهد شد.

 اهمیت رنگ ها

اتاق های کوچک خانه باید به شکلی کاملا مناسب و با به کارگیری رنگ هایی ملایم، حسی از راحتی و آرامش را به ساکنین آن منتقل کنند. سعی کنید از یک طیف رنگی مشخص برای اتاق های مختلف خانه استفاده کنید تا یکپارچگی رنگی در محیط کوچک خانه حفظ شود. به عنوان مثال می توانید از رنگ های نزدیک به سفید، برای تمام دیوارها، سقف و کفپوش های خانه استفاده نمایید و از تنوع رنگی غیرضروری در بخش های مختلف منزل خودداری کنید.

پوشش پنجره ها و پرده ها باید رنگ های روشن و سرزنده ای داشته باشند و تا حد ممکن ساده و بدون طرح و نقش های پیچیده باشند. همچنین بهتر است که این پرده ها تا حد ممکن رنگ هایی نزدیک به طیف رنگی دیوارها داشته باشند. به یاد داشته باشید که پیوستگی و یکپارچگی رنگی در خانه ها و محیط های کوچک یک اصل الزام آور و حیاتی در دکوراسیون است.

 کنار گذاشتن وسایل غیر ضروری

لازم به توضیح نیست که فضاهای کوچک همیشه باید مرتب و به دور از شلوغی و در هم ریختگی باشند. بنابراین سعی کنید هر وسیله ای که به آن نیاز دارید را نگاه دارید و مابقی لوازم بلا استفاده را بی درگ کنار بگذارید. این مسئله یکی از چالش برانگیزترین نکاتی است که در خانه های کوچک با اتاق های محدود با آن مواجه هستیم. برای حل این موضوع همیشه قانون 90-90 را به خاطر داشته باشید.

بر اساس این قانون، اگر وسایلی از خانه را به مدت 90 روز مورد استفاده قرار ندادید، و حدس می زنید که در 90 روز آینده هم به آنها نیاز نخواهید داشت، حتما این وسایل را کنار بگذارید و از محیط خانه خارج نمایید. درست است که بسیاری از این وسایل را در زمان های مشخص و به صورت فصلی و موردی ممکن است استفاده کینم، با در نظر گرفتن تمام این جوانب، این قانون ذکر شده را در پس زمینه ذهن خود داشته باشید. به این ترتیب با وجود تمام سختی و دشواری دل کندن از برخی وسایل و اثاثیه، می توانید آنها را از فضای محدود خانه حذف کنید و چیدمان و نظم محیط زندگی خود را بهتر حفظ نمایید.

 دانستن چگونگی چیدمان درست مبلمان، نه تنها احساس راحتی به شما می دهد، بلکه می تواند خانه را بزرگ تر نشان دهد و به شما کمک کند تا وسایل بیشتری در آن فضای کم جا دهید.